Brnabić i ministri položili venac na spomen ploču Ðinđiću FOTO/VIDEO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministri položili su jutros venac na mestu na kom je pre 19 godina izvršen atentat na tadašnjeg premijera Zorana Ðinđića.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.03.2022.

09:50

Brnabić i ministri položili venac na spomen ploču Ðinđiću FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Brnabić je sa članovima svog kabineta, venac položila na spomen ploču u dvorištu Vlade Srbije gde je ubijen prvi demokratski izabran predsednik vlade i nekadašnji predsednik Demokratske stranke.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg
Sa predsednicom Vlade, venac su postavili ministri Siniša Mali, Vanja Udovičić, Darija Kisić Tepavčević, Nebojša Stefanović, Marija Obradović, Maja Popović, Gordana Čomić, Jadranka Joksimović, Nenad Popović, Ratko Dmitrović i Branko Ružić.

Ðinđića je 12. marta 2003. godine iz snajpera ubio pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdan Jovanović.
Za Ðinđićevo ubistvo na po 40 godina zatvora osuđeni su Milorad Ulemek Legija i Jovanović kao i desetorica saučesnika, dok su vođe "zemunskog klana" Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni u policijskoj akciji prilikom hapšenja.

Ðinđić je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu uz prisustvo više od 70 stranih državnih delegacija, dok je u pogrebnoj povorci bilo više stotina hiljada građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: