Drama u vazduhu: Trampovom avionu otkazao motor

Avion u kom je bio bivši predsednik SAD Donald Tramp morao je prinudno da sleti pošto mu je usred leta otkazao jedan od motora.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 10.03.2022.

07:56

Drama u vazduhu: Trampovom avionu otkazao motor
Foto: Epa/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Incident se dogodio iznad Meksičkog zaliva, pošto je avionu "Daso falkon 900", u kom je bio bivši američki predsednik zajedno sa savetnicima i pripadnicima tajne službe, otkazao jedan od tri motora.

Avion je poleteo sa aerodroma u Nju Orleansu i trebalo je da preveze Donalda Trampa u njegovu rezidenciju u Mara-a-Lagu na Floridi posle učešća na sastanku sa nekim od najvećih donatora Republikanske partije.

Posle poletanja, avion je prešao oko 120 kilometara, dostigavši visinu od oko 8.500 metara, pre nego što se iznad Meksičkog zaliva okrenuo i vratio na aerodrom u Nju Orleansu, navodi Vašington post.

Avion je vlasništvo jednog od donatora republikanaca, koji ga je pozajmio Trampu te večeri. Letelica je registrovana na kompaniju iz Jute koja ima više od 1.400 aviona.

Posle incidenta, drugi republikanski donor, Krejg Isti, pozajmio je svoj avion Trampu kako bi stigao na Floridu, piše Vašington post.

Trampovi predstavnici za javnost odbili su da komentarišu događaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: