Haradinaj zapretio Beogradu: "Bićete bombardovani"

Ramuš Haradinaj izjavio je da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.

Izvor: Novosti, Kossev
Podeli
EPA/SASA STANKOVIC
EPA/SASA STANKOVIC

Lider AAK je rekao da nema analogije rata na Kosovu i rata u Ukrajini. On međutim, vidi da ne reaguje međunarodna zajednica jer je zakasnila da interveniše i na Kosovu.

On kaže da Rusija ima uticaj u nekim delovima Balkana, ali da, prema njegovim rečima, uopšte nije prisutna na Kosovu. Haradinaj kaže da Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na Severu, zbog međunarodnih garancija.

"Kada bi se to desilo onda bi ceo svet znao da Vučić to radi za Rusiju. Ako nema mogućnost da nađe rešenje za Rusiju, Zapad je prilično dobar u pronalaženju rešenja za Srbiju, kao što je to uradio već jednom 1999. godine", rekao je on na RTV Dukađini.

"Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija", dodao je Haradinaj.

"Moramo da radimo svoj posao. Ali Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Britanije i drugih", rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu