"Ograničavanje Kine im nikada neće uspetI"

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo posetio je Tajvan, što predstavlja farsu diskreditovanog i zastarelog političara smatraju kineski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2022.

10:15

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Takozvano "oslanjanje na SAD da traže nezavisnost" i "ograničavanje Kine Tajvanom" od strane vlasti Tajvanske Demokratske progresivne partije i nekih ljudi u SAD-u nikada neće uspeti.

Pompeo, bivši američki državni sekretar nije postigao ništa tokom svog mandata, a najbolja mu je stvar da širi glasine i stvara probleme, pa su ga nazvali "najgorim državnim sekretarom u istoriji", "podstrekačem mržnje" i "mašinom za laži" od strane medija.

Svrha ove posete Tajvanu, s jedne strane, govori da Pompeo nikada nije odustao od "predsedničkog sna".

S druge strane, Pompeo se nije dobro zabavljao otkako ga je Kina sankcionisala u januaru prošle godine i nestrpljiv je da prigrabi DPP da bi se obogatio.

Pompeova poseta Tajvanu usledila je dan nakon što je aktuelna američka administracija poslala delegaciju bivših zvaničnika odbrane i bezbednosti na Tajvan. Ovo pokazuje da i opoziciona i vladajuća partija u SAD-u smatra Tajvan pešakom za političke interese i glasove, smatraju kineski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: