"Hrvatska podržava članstvo Kosova u NATO"

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj izjavio je da Hrvatska u potpunosti podržava članstvo Kosova u NATO i biće tome posvećena.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 03.03.2022.

14:25

Ilustracija: Shutterstock/PredragLasica

Mehaj je na Fejsbuku napisao da je danas sa ministrom odbrane Hrvatske Mariom Banožićem razgovarao o opštoj bezbednosnoj situaciji u regionu, nastaloj nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.

"Delili smo isti stav da sve zemlje Zapadnog Balkana evroatlantske orijentacije moraju biti ujedinjene u prevazilaženju svakog izazova koji može da ugrozi bezbednost i stabilnost našeg regiona. Od ministra Banožića sam dobio i njegovu posvećenost maksimalnom zalaganju i podršku njegovog autoriteta i Republike Hrvatske u našem cilju članstva u NATO, u ubrzanom procesu", rekao je Mehaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: