Oglasio se Putin: "Učinili smo sve što smo mogli" VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija uradila sve što je mogla da smiri krizu u Ukrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2022.

15:33

Oglasio se Putin:
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Aktuelne kijevske vlasti nemaju nameru da realizuju Minske sporazume. Štaviše, oni su to javno više puta saopštili i na najvišem državnom nivou i na nivou ministara inostranih poslova, Saveta bezbednosti", rekao je Putin na sednici Saveta bezbednosti.

Putin je napomenuo da je priznanje LNR I DNR blisko povezano sa bezbednosnim pitanjima u svetu, a posebno u Evropi, prenose RIA Novosti.

Istakao je da je državni udar u Ukrajini 2014. godine bio krvav. Kako je konstatovao, kijevske vlasti su dva puta sprovele vojne kaznene operacije u Donbasu.

"Sudeći po svemu, svedoci smo eskalacije situacije po treći put", rekao je Putin.

Istakao je da će se, ako Ukrajina bude primljena u NATO, pretnje Ruskoj Federaciji višestruko povećati.

On je rekao da su ukrajinske vlasti dva puta sprovodile kaznene operacije u Donbasu, a da se sada eskalacija dešava treći put. Prema njegovim rečima, Rusija je u početku učinila sve da se nesporazumi reše mirnim putem.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je na sednici da Ukrajina ima više mogućnosti za nuklearno oružje od Irana i Severne Koreje.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da Zapad želi da izmeni globalnu mapu, ali na štetu ruskih granica.

Kako se čulo na sednici, Ukrajini nije potreban Donbas, već žele da ga iskoriste kao sredstvo ucene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: