Predsednik izjavio: Spreman sam prvi da krenem u rat

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da je spreman da prvi krene u rat ako bude potrebno da se zaštiti otadžbina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.02.2022.

12:45

Predsednik izjavio: Spreman sam prvi da krenem u rat
EPA-EFE ALEKSEY NIKOLSKYI/ SPUTNIK/ KREM

On je situaciju u Evropi nazvao "ratnohuškačkom psihozom", a Belorusija je, kako je rekao, u epicentru ovih događaja, prenosi Interfaks.

Lukašenko je objasnio da je tokom zajedničkih vojnih vežbi Rusije i Belorusije pokušao da dočara novinarima koliko je rat užasan i do kakvih užasa može da dovede.

"Baš na kraju vežbi vreme je bilo strašno – jaka kiša, susnežica, užasan vetar. Svi su se smrzli, stajali, drhtali. Pomislio sam da ću sa novinarima da razgovaram duže da bi osetili kako je živeti u neprijatnim uslovima na koje nismo navikli. Pitao sam ih da li su shvatili da je rat zastrašujući i da može biti još gore nego sad", naveo je Lukašenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: