Više od 5.000 novozaraženih, preminulo 59 osoba

Prema poslednjim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 5.103 novozaražena virusom kovid 19.

Izvor: B92

Subota, 19.02.2022.

15:00

Više od 5.000 novozaraženih, preminulo 59 osoba
Foto: Profimedia

Preminulo je 59 osoba.

Na respiratorima se nalazi 143 pacijenta. Trenutno se u Srbiji beleži pad novozaraženih, ali se ne smanjuje broj pacijenata na bolničkom lečenju, respiratoru i broj preminulih. Sudeći po kovid brojevima, polako izlazimo iz maksimuma trenutnog talasa epidemije. Manji su redovi ispred kovid ambulanti.

Lekari, ipak, poručuju da je vakcinacija u Srbiji i dalje usporena, da kovid brojevi jesu nešto manji, ali i dalje postoji veliki pritisak na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ako smo pred raspust imali od 25 do 28 pozitivne dece, taj broj je sada od tri do pet, što su dobri efekti mini raspusta, kažu lekari.

Međutim, od 21. februara u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: