Moskva: Stigli plaćenici s Kosova, iz Albanije i Bosne? VIDEO

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da Moskva ima informacije da su plaćeni vojnici sa Kosova, Albanije i iz Bosne poslati u Donbas.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2022.

12:11

Moskva: Stigli plaćenici s Kosova, iz Albanije i Bosne? VIDEO
EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

"Rusija pažljivo proverava informacije koje sugerišu da se regrutuju plaćenici u regionu Donbasa iz samoproglašenog Kosova, Albanije i iz Bosne", rekao je Lavrov na konferenciji za medije.

"Nemački kancelar Olaf Šolc i svi drugi lideri NATO kažu da je alijansa defanzivna. Ruski predsednik Vladimir Putin je na konferenciji za novinare posle razgovora sa Šolcom podsetio na bombardovanje 1999. godine. Šolc je rekao da je NATO intervenisao da bi sprečili genocid nad kosovskim Albancima, da je sve urađeno uspešno i da sada ovaj region cveta", rekao je Lavrov.

Kako je kazao, region je zapravo daleko od procvata.

"Kosovo i neki drugi delovi Zapadnog Balkana postaju leglo kriminla. Postoje teroristi, dileri droge. To je regrutovanje plaćenika koji učestvuju u sukobima koji se postepeno raspiruju.

Ranije ovog meseca obaveštajni podaci iz Donbasa pokazali su prisustvo britanskih i poljskih plaćenika koji deluju u liniji fronta u istočnoj Ukrajini.

Region je gurnut u građanski rat u proleće 2014. godine, nakon državnog udara u Kijevu, koji su podržale SAD i Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: