Dve verzije smrti Antića; portugalski mediji: Zamolio vozača da stane pored litice

Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je danas nesrećnim slučajem, a postoje dve verzije tog događaja.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2022.

17:01

Dve verzije smrti Antića; portugalski mediji: Zamolio vozača da stane pored litice
Litica u tom delu Portugalije Foto: Shutterstok/1shostak

Portugalski mediji pišu da je Antić izvršio samoubistvo.

Prema pisanju lista "Koreo de manja", u svesnom stanju izvučen iz vode, ali nije preživeo.

Nesreća se dogodila oko 13 časova po lokalnom vremenu u mestu Boka de Inferno, u provinciji Kaškaiš. U bukvalnom prevodu mesto gde se Antić, kako tvrde ubio, znači "usta pakla".

Na mestu nesreće su bili pripadnici pomorske policije i vatrogasne službe.

Kako navodi žurnal CM, ambasador Antić je bio u vozilu sa vozačem, kome je naredio da stane pored litice, sa koje se potom bacio.

Mediji pišu da je odmah pozvana tamošnja pomorska policija i vatrogasci, kao i da je Antić još bio živ kada su ga izvukli.

Postoji i verzija da je Antić zamolio vozača da stane kako bi se fotografisao, ali se okliznuo i pao sa litice.

O smrti ambasadora Srbije u Portugaliji izvestila je i britanska agencija Rojters koja navodi, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu brigadu, da je ambasador poginuo nakon što je pao s llitice u gradu Kaškaišu u blizini Lisabona.

Portparol vatrogasne brigade nije želeo da komentariše okolnosti koje su dovele do nesreće, a za Rojters je rekao da su službe Hitne pomoći brzo stigle na lice mesta oko 13.30 časova po lokalnom vremenu i zatekle Antića živog, ali teško povređenog.

Hitna pomoć je pokušala da ga spasi, ali je on ubrzo preminuo, naveo je portparol.

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta, kao i direktor Instituta za uporedno pravo 1997–2001. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, da bi kasnije postao jedan od osnivača SNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: