Ko je bio Oliver Antić, ambasador Srbije u Portugalu?

Ambasador Srbije u Portugalu prof. dr Oliver Antić rođen je u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2022.

16:40

Ko je bio Oliver Antić, ambasador Srbije u Portugalu?
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC /bs

Odbranio je magistarsku tezu 1978. i doktorsku raspravu 1983. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Oliver Antić počeo je da drži nastavu na beogradskom Pravnom fakultetu, kao stručni saradnik i asistent, od 1975. godine. U zvanje docenta biran je 1984, u zvanje vanrednog profesora 1990, a za redovnog profesora izabran je 1996. godine.

Školske 1987/88. godine dobio je Fulbrajtovu stipendiju i boravio je u SAD na Pravnom fakultetu Univerziteta Mičigen.

Dr Oliver Antić držao je predavanja kako u Srbiji (jedno predavanje održao je i u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti), tako i u inostranstvu.

Bio je na više funkcija na Pravnom fakultetu, ali se isticao i po pravničkoj praksi van sistema obrazovanja.

Autor je više stručnjih knjiga, kao i članaka u naučnim časopisima.

Prof. dr Oliver Antić je autor brojnih članaka, kako naučnih tako i novinskih, koji su objavljeni kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (na engleskom, francuskom i portugalskom jeziku), a preveo je i sledeće knjige: 1. Alan Votson, Pravni transplanti, (koautorski sa prof. dr Simom Avramovićem); 2. Valid Fares, Džihad u budućnosti; 3. Valid Fares, Rat ideja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: