Preminuo Oliver Antić

Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2022.

16:26

Preminuo Oliver Antić
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC /bs

"Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije", stoji u saopštenju.

U utorak 22. februara od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom).

Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je nakon pada sa litice, pišu portuglaski mediji.

"Život je posvetio porodici..."

Profesor doktor Oliver Antić, Ambasador Republike Srbije u Portugalu danas, 18. feburara je nesrećnim slučajem izgubio život. Svi koji koji su ga poznavali, znaju da je život posvetio svojoj porodici, narodu, svojim studentima, pravu i pravdi. Datum i svi detalji oko sahrane biće naknadno objavljeni", stoji u saopštenju porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: