Zelenski ponovo nudi sastanak sa Putinom: "Spreman sam"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo je ponudio održavanje direktnih razgovora predsedniku Rusije Vladimiru Putiinu.

Izvor: Blic

Četvrtak, 17.02.2022.

17:16

Zelenski ponovo nudi sastanak sa Putinom:
Foto: Profimedia

"Diplomatija će početi kada sednemo za pregovarački sto", rekao je Zelenski novinarima u Kijevu.

On je izjavio da je spreman za razgovore u bilo kom formatu.

Zelenski je napomenuo da je spreman za direktne razgovore već dve i po godine i da će se to desiti čim Rusija javno kaže da je, takođe, spremna za to.

Predsednik Ukrajine istakao je da Rusija "osim javnog stava, u realnosti nije spremna za razgovore sa Kijevom".

"Verujte mi, svaki put uzimamo u obzir te izjave u medijima i na ovaj ili onaj način zatražimo od Rusije da se taj sastanak održi u bilo kom formatu", naglasio je Zelenski.

Zelenski je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost sastanka sa Putinom, koji je naglasio da, ukoliko to znači razgovor o Donbasu, onda Kijev prvo treba da razgovara sa vlastima samoproglašenih republika na istoku Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je Moskva spremna za posetu Zelenskog kako bi se razgovaralo o normalizovanju odnosa, ali da je neophodno da se Zelenski, ukoliko namerava da govori o pitanjima Donbasa, obrati Kontaktnoj grupi za pronalaženje rešenja u Ukrajini, podsjeća TAS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Kijev u više navrata nudio sastanak Zelenskog i Putina, ali da to nema svrhe, jer o pitanju Donbasa treba da se razgovara sa stanovnicima tog dela Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: