"Abazović je još jednom pokazao koliko mu je fotelja bitna"

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović smatra da će manjinska Vlada najvjerovatnije imati podršku DPS-a u parlamentu.

Izvor: B92

Nedelja, 13.02.2022.

16:45

EPA/EFE/MASSIMO PERCOSSI

Ako smatrate da Vlada koju ste već srušili u parlamentu nije po vašoj volji, etički je da sami date ostavku. Abazović je još jednom pokazao koliko mu je fotelja bitna i koliko sa malim brojem poslanika želi da ima apsolutnu moć u Crnoj Gori, rekao je u intervjuu za Nova.rs.

“Neverovatno je da sa tom podrškom možete napraviti reformski iskorak u delu daljeg ekonomskog oporavka, a pogotovo u delu borbe protiv kriminala i korupcije. U tom smislu, jeste ostala gorčina kod građana u Crnoj Gori i neverovatno ponašanje potpredsednika Vlade. Paradoksalno je i da čovek nije sam dao ostavku u Vladi koju ruši. Ako smatrate da ta Vlada koju ste već srušili u parlamentu nije po vašoj volji, etički je da sami date ostavku. Još jednom je pokazao koliko mu je važna fotelja i koliko sa malim brojem poslanika želi da ima apsolutnu moć u Crnoj Gori”, ocenjuje ministar ekonomskog razvoja.

Komentarišući najavu potpredsednika Abazovića da će nedavno doneta odluka o državljanstvu biti poništena kada manjinska Vlada otpočne svoj mandat, Milatović to smatra “tužnom najavom”.

“Odlukom o državljanstvu samo je na neki način odluka koja je već na snazi prilagođena zakonskom okviru. Dodatno je omogućeno da se ljudima koji već žive u Crnoj Gori privremeni boravak računa kao deo vremena koji je potreban za dobijanje državljanstva. Ima ljudi koji žive u Crnoj Gori više od 20 godina, imaju porodice i poslove i koji se osećaju kao građani drugog reda… Mene ta izjava potpedsednika Vlade zabrinjava, jer je to u potpunosti narušavanje osnovnih ljudskih prava”, dodaje on.

Govoreći o osnivanju političkog pokreta sa ministrom finansija Milojkom Spajićem, Milatović kaže da bi voleo da i premijer Krivokapić bude deo njihove priče, ali da je “odluka na njemu”.

“On je trenutno u fazi razmišljanja o odluci na koji način će nastaviti borbu za lepšu, pravedniju i bolju Crnu Goru. On je nama mentor i ja bih voleo da bude deo ove naše priče, a odluka je na njemu”, rekao je Milatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: