Mandić: "Demokrate neće da pričaju sa Abazovićem" VIDEO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić odgovorio je da je složeno pitanje kada je reč o tome da li će ta partija podržati novu Vladu Crne Gore.

Izvor: B92, Prva TV

Petak, 11.02.2022.

08:40

Mandić:
Foto: EPA-EFE/Boris Pejoviæ

"Velika politička kriza u vreme (bivšeg premijera Zdravka) Krivokapića dovelo do toga da je 11 poslanika podržalo glasanje. Preneli smo (Dritanu) Abazoviću da smo zainteresovani da nova vlada konstituiše u okviru parlamentarne većine i da se predstavnici manjine priključe", kazao je Mandić za TV Prva.

"Abazović je kazao da i on to želi, ali pripadnici Demokratske Crne Gore ne žele da komuniciraju sa njim. DF pokušava da pomogne da u toj parlamentarnoj većini dođe do dogovora. Ako ne bude dogovora, svi ćemo ići svojim putevima. Ako se DPS vrati u vlast, DF će organizovati proteste i dati zahteve koji se neće ticati izbora. Tražićemo nove predsedničke izbore... Mora se rešiti srpsko pitanje u Crnoj Gori. Neko sa strane ili domaćih ne želi da vide predstavnike srpskog naroda. Mi smo glasali protiv smene Bečića... Kako se desila smena premijera (Krivokapića) i predsednika Skupštine Crne Gore (Alekse Bečića), parlamentarna većina ima obavezu da pronađe zajednički jezik ili da se ide na izbore", objasnio je lider DF.

On je naveo da je vlada Krivokapića trebalo da organizuje popis stanovništva, kao i da razmontira aparat režima Mila Đukanovića.

"Moramo da se borimo da se CG menja. Posebna opasnost je srastanje kriminala i politike.. Nema ozdravljenja bez borbe protiv kriminala i korupcije", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: