Vozač sa Balkana prešao više od 40.000 kilometara u Evropi bez dozvole

Jedan 55-ogodišnjak u kamionu je prešao čak 42.600 kilometara širom Evrope i to bez vozačke dozvole.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2022.

13:15

Vozač sa Balkana prešao više od 40.000 kilometara u Evropi bez dozvole
EPA/EFE/ FILIP SINGER

Austrija policija isključila je iz saobraćaja u četvrtak, 3. februara, u Salzburgu vozača kamiona iz BiH koji nije imao valjanu dozvolu klase C+E.

Ona mu je, naime, istekla 19. oktobra prošle godine. Od tada je 55-godišnjak u kamionu prešao čak 42.600 kilometara širom Evrope, a policiju je začudilo kako već ranije nije uhvaćen.

Vozača su, primetile službenici jer je pri brzini od 90 km/h uvelike prešao sigurnosnu udaljenost od najmanje 50 metara potrebne za teška vozila. Umesto toga se, navodi policija, držao samo deset metara udaljenosti od vozača ispred. Pregledom vozila utvrdili su još problema.

Naime, kamion je imao gume pogrešne veličine zbog čega je i brzinometar prikazivao nižu brzine od one kojom se stvarno vozilo. Ti se podaci, takođe, čuvaju u u digitalnom tahografu što bi mogli da ima ozbiljne posledice pri oceni saobraćajnih nesreća. Policijski službenici utvrdili su i ozbiljna kršenja dokaza o odmoru vozača.
Vozač je sprečen da nastavi vožnju. Kamion je parkirala policija koja je postavila i barijeru kako bi se onemogućila dalju vožnju. Fabrika iz BiH za koju muškarac radi morala je da zameni vozača i ponovno proveri ispravnost vozila. Vozač i vlasnik kamiona moraju da plate i kaznu od 3.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: