Ujedinile se SDS i Demokrate Srbije, još bez kandidata

Stranka Demokrate Srbije pristupila je danas Socijaldemokratskoj stranci (SDS).

Izvor: Tanjug

Subota, 05.02.2022.

20:00

Ujedinile se SDS i Demokrate Srbije, još bez kandidata
Ilustracija: Shutterstock/Dragan Mujan

Predsednik SDS Boris Tadić kaže da još nisu doneli konačnu odluku o tome ko će biti njihovi kandidati na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

Tadić je novinarima, posle skupštine SDS na kojoj je došlo do ujedinjenja dve stranke, rekao da je ideja da se obnove potencijali nekadasanje Demokratske stranke i da su posvećeni idejama socijaldemokratije i izgradnje demokratskih institucija.

On smatra da vladajuća stranka nema kompetentnost za upravljanje državom.

Tadić je naveo da SDS već dve godine poziva demokratsku opoziciju na dogovor, ali da stranke većinom odbijaju saradnju, bez, kako kaže, pravog obrazloženja, čime preuzimaju odgovornost za ukupne rezultate opozicije na ovim izborima.

Rekao je da SDS ostaje privržena ideji potencijanog dogovora sa ostalim opozicionim strankama i najavio da će na izborima nastupiti sa svojim partnerima sa kojima su pravili platformu za pregovore o izbornim uslovima.

Na pitanje da li će se kandidovati za predsednika države, Tadić je rekao da njegova odluka zavisi od toga da li će se pojaviti novi kandidati sposobni da, kako kaže, reformišu sistem i isprave sve što će ostati iza aktuelne vlasti.

Kazao je da njegova odluka o kandidaturi zavisi i od toga koliko bi ona mogla da doprinese da bude drugog kruga.

Ocenio je da se na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 10 godina nije pojavio veliki broj kandidata, koji bi osvežili i osnažili srpsku politiku i obavljali dužnost predsednika, te da će s toga razmisliti "da li će ipak morati da se kandiduje za predsednika na ovim izborima".

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, Tadić je izjavio da još nije doneta odluka o tome ko će biti na čelu liste za izbore, a da su u toku i dogovori za izbor kandidata za gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: