Američki nosač aviona u Jadranskom moru; Odbijaju da komentarišu šta će biti

Američki nosač aviona "Hari S. Truman" predvodi borbenu grupu na vojnoj vežbi u Jadranskom moru, javila je danas agencija Hina.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.02.2022.

08:37

Američki nosač aviona u Jadranskom moru; Odbijaju da komentarišu šta će biti
EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Komandant broda je odbio da spekuliše o tome šta će se dešavati po završetku vežbi narednih dana.

Kako navodi Hina, prisustvo nosača aviona je snažan simbol vojne moći SAD i snage NATO u regionu u kontekstu rastućih tenzija oko gomilanja ruskih snaga kod ukrajinske granice.

"Odluka o tome gde će američka borbena grupa biti raspoređena donosi se na nivou ministra odbrane", rekao je američki kontraadmiral Kurt Renšo.

On je izrazio spremnost mornarice da deluje bilo gde, kao i da planira da deluje tamo gde je najpotrebnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: