Vučić poručio Đokoviću: "Moja molba za vas" VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Đoković: Za 7–10 dana ću otkriti šta se dešavalo na AO

"Nikada se nije desilo da sve sekretarice, svi kuvari, kuvarice dođu da vide Đokovića", kazao je Vučić Đokoviću, aludirajući da ovoliko prisustvo zainteresovanih nije viđeno ni kada su dolazili poznati političari poput Angele Merkel.

"Nikada nešto ovako nisam video. Neko mnogo veći od nas je došao, nego mnogo značajniji. Želim da kažem jedno veliko hvala što ste danas ovde, što ste uvek uz naš narod. Ovo se nikada nije desilo, da novinari stoje u tri reda, to govori što predstavljate našem narodu i Srbiji... Hvala za veliku borbu u Australiji", dodao je predsednik Srbije.

On se zahvalio Đokoviću na tome "što je proslavio zemlju".

Vučić je prokomentarisao potez tamošnjih vlasti, koje su odbile da puste Đokovića u zemlju i opisao kako se osećao kada je kasno uveče saznao za tu informaciju.

"Novak i ja smo se čuli prvog jutra, 'ajde, Novače, vraćaj se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srce dečaka i devojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas, mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20–30 godina, ali neka nova deca da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvek uz Srbiju", istakao je Vučić.

"Da organizujete više turnira, spremni smo da pomognemo. Hvala vam na svemu što se uvek borite za Srbiju", naveo je predsednik Srbije.

Đoković se zahvalio na toploj dobrodošlici i zahvalio se Vučiću, institucijama i građanima na podršci.

"Osetio sam potrebu da vam se zahvalim na podršci koju ste mi pružili, kao i sve državne institucije, za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, suočen sa mnogo i problema i izazova, nisam se osećao usamljeno, jer sam imao podršku porodice, bliskih ljudi, prijatelja, ali i čitavog srpskog naroda, dobronamernih ljudi iz regiona i sveta, koji su pokušali da mi olakšaju situaciju", rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Istakao je da sâm predsednik, kao i država nisu imali obavezu da mu pruže podršku kakvu su pružili, niti se to podrazumeva, ali se poštuje, ceni i ne zaboravlja.

"Zauzeli ste se i stali iza mene i sebe stavili u kompromitovanu političku poziciju, u okviru međunarodnih odnosa, i zato sam izuzetno zahvalan. To ću pamtiti", rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

"Niste imali obavezu to da uradite, ali hvala vam što ste se zauzeli za mene... Nisam se oglašavao u vezi sa australijskim događijama, u narednih sedam do 10 dana ću reći svoju stranu priče", kazao je Đoković.

Podsećanja radi, vlasti Australije nisu dozvolile Đokoviću da učestvuje na Otvorenom prvenstvu te zemlje i taj skandalozan slučaj privukao je veliku pažnju domaće, ali i svetske javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu