Vjosa Osmani i Kurti odali počast bivšim liderima OVK

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti polaganjem venca odali su počast osnivaču i bivšim liderima OVK.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2022.

16:43

Vjosa Osmani i Kurti odali počast bivšim liderima OVK
Foto: Profimedia

Počast su odali Zahiru Pajazitiju, Hakifu Zejnulahuau, Edmondu Hodži i Iljiru Konjuševcu u Podujevu na 25. godišnjicu njihovog pada.

Na današnji dan 1997. godine, kako podsećaju, odigrao se jedan od prvih velikih sukoba pripadnika OVK i srpske vojske. Srpska vojska je, kako se navodi, tog dana presrela Zahira Pajazitija, Hakifa Zejnulahua i Edmonda Hodžu u selu Pestovo na putu Priština–Vučitrn.

Vojska Zahira Pajazitija nastala je devedesetih godina.

U okolnostima stvorenim tokom generalnog štrajka na Kosovu održanog 3. septembra 1990. godine Zahir i drugi aktivisti počeli su da rade na "uspostavljanju bezbednosne mreže na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: