Priština: Nećemo prihvatiti

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila, govoreći o Zajednici srpskih opština, da Priština neće dozvoliti modele koji tzv. Kosovo čine nefunkcionalnim.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.01.2022.

11:22

Priština: Nećemo prihvatiti
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Prema stavu Vjose Osmani, ZSO ne treba da ima nikakva izvršna ovlašćenja, prenosi Reporteri.

Vjosa Osmani smatra da je prethodni premijer privremenih institucija samouprave u Prištini potpisao štetne sporazume koji su SZO dali izvršna ovlašćenja, dodajući da je stav sadašnjih privremenih institucija o SZO uvek bio jasan.

Potvrdila je da će se danas u 16 sati sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji borave u Prištini, dodajući da će sa njima razgovarati o unapređenju dijaloga čiji je cilj, ponovila je, međusobno priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: