Irak: U vazdušnim napadima ubijeno devet pripadnika ID

U vazdušnim napadima severno od Bagdada u znak odmazde zbog napada ekstremističke Islamske države na kasarnu iračke vojske, ubijeno je devet boraca ID.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2022.

14:27

Irak: U vazdušnim napadima ubijeno devet pripadnika ID
EPA-EFE/MURTAJA LATEEF

Naoružani pripadnici ID u Iraku upali su 21. januara u kasarnu u planinskom okrugu Al-Azim u blizini grada Bakube, ubili stražara i 11 vojnika dok su spavali, preneo je AP.

Jehia Rasol, portparol iračkog načelnika Generalštaba, rekao je da su zajedničke vojne operativne snage i vazduhoplovstvo identifikovali ćeliju koja stoji iza napada, uakzujući da su se njeni članovi sakrili u Al-Azimu. Prema njegovim rečima, u tri vazdušna napada ubijeno je devet ekstremista.

Bezbednosni zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan je rekao za američku novinsku agenciju da su među ubijenima bila četvorica Libanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: