"Sastao sam se sa patrijarhom – razgovarali smo o Temeljnom ugovoru"

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković rekao je da se sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem.

Izvor: RTCG

Petak, 28.01.2022.

18:13

EPA/EFE/ FEHIM DEMIR

On je pritom rekao da mu je preneo da SNP nikada neće podržati, niti će ikada učestvovati u bilo kojoj vladi koja u svojim prioritetima neće imati potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

"Sastao sam se sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem, i razmijenili smo mišljenja povodom aktuelnih odnosa i stavova Socijalističke narodne partije. Prenio sam stavove Socijalističke narodne partije da SNP nikada neće ništa uraditi što je protiv interesa SPC", rekao je Joković.

On je istakao da su se osvrnuli i na Temeljni ugovor.

"SNP nikada neće podržati bilo koju vladu ili učestvovati u bilo kojoj vladi koja u svojim prioritetima neće imati potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom", kazao je Joković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: