"Neće proći, a ako prođe - to je veleizdaja"

Podgorica -- Predsednik Liberalne partije i poslanik Andrija Popović kaže da premijer namerava da u ovih par dana potpiše Temeljni ugovor sa SPC, iza očiju javnosti.

Izvor: RTCG
Podeli
Depositphotos/Eillen_1981
Depositphotos/Eillen_1981

Šta sve može SPC u Crnoj Gori, a ne mogu katolici i islamska zajednica?

"Odlazeća Vlada čiji premijer je i sam priznao da neće dočekati polovinu februara na tom mestu, prema našim saznanjima, pokušaće da obavi svoje prljave zadatke što hitnije", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić namerava da u ovih par dana potpiše Temeljni ugovor sa SPC, iza očiju javnosti i "bez ikakvog legitmiteta i podrške kako u svojoj Vladi tako i u Skupštini".

"Smatraćemo takav čin veleizdajom nacionalnih interesa Crne Gore sa teškim krivičnim posledicama za koji će njegovi vinovnici morati da odgovaraju", kazao je Popović. On dodaje da će premijer i njegovi saradnici morati da odgovaraju.

"Naročito nakon skorog gubitka funkcionalnog imuniteta koji odlazeći premijer i njegovi saradnici uživaju, moraće da odgovaraju pred zakonom i institucijama po svim osnovama urušavanja državno-pravnog poretka", kazao je Popović.

On dodaje da se, kako se, kako je kazao, "falsifikovanjem istorije kroz Temeljni ugovor, odnosno nacrt koji je dostupan javnosti, pokušajem institucionalizacije neistina i mitologije, želi se SPC u Crnoj Gori obezbediti položaj države u državi, ili preciznije države nad državom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu