Brojevi opet petocifreni – preminule 42 osobe

U Srbiji su do poslednjeg preseka potvrđena 17.284 novozaražena od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminula 42 obolela.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Pročitajte još:

Testirano je 34.778 uzoraka.

Na respiratoru su 143 pacijenta, dok je hospitalizovano 3.397.

Korona je odnela 13.459 života u Srbiji, a procenat smrtnosti je 0,82.

Odluka za škole

Tim za škole odlučio je da i naredne nedelje đaci idu u školu po istom modelu kao i do sada.

Tim za škole doneo je odluku da od ponedeljka 31. januara 2022. godine učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

"Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema 'Servis javnog zdravlja' koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije 'Dr Milan Jovanović Batut' u nedelji od 20. do 26. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 5.480 (0.71%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid 19 u istom periodu iznosio je 3.7%", navedeno je u saopštenju TIma za škole, koje je prosleđeno medijima.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je 25 (0,06%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

"Ukupno je 214 (0.54%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0.11%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", dodaje se još u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu