Srbija i dalje petocifrena; Batut objavio ko od dece ne treba da dolazi na časove

Kovid bolnice bi vrlo brzo mogle opet da se nađu u istoj situaciji u kojoj su u dva navrata bile prošle godine, u vreme dva najjača udara kovida 19.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2022.

08:00

Srbija i dalje petocifrena; Batut objavio ko od dece ne treba da dolazi na časove
EPA-EFE/Marko Djokovic

Iako lekari tvrde da su kliničke slike sada lakše, ipak se popunjavaju i bolnički kapaciteti. Najviše hospitalizovanih je u Beogradu, gde mesta još ima samo u Batajnici.

Juče je broj novoinficiranih pao na 17.674, ali su svi drugi epidemiološki parametri u pogoršanju: broj umrlih se popeo na 40, hospitalizovanih na 3.301, a pacijenata u najtežem stanju, koji dišu uz pomoć mašina, na 142.

Dok se mnogi utrkuju da predvide kraj pandemije, iz Kine je juče stiglo novo, obeshrabrujuće upozorenje - da je novi soj virusa korona, nazvan NeoKoV, moguća nova velika opasnost. Kineski naučnici rekli su da novi soj, otkriven u Južnoj Africi, koji se može preneti sa životinja na ljude, predstavlja "potencijalnu pretnju po biološku bezbednost".

Sve najnovije informacije o koronavirusu pratite uživo na blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: