U Donbasu primećeni američki plaćenici

Plaćenici američke privatne vojne kompanije primećeni su u Donbasu, rekao je Jan Leščenko.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 27.01.2022.

14:27

U Donbasu primećeni američki plaćenici
Shutterstock/Por PRESSLAB

"Instruktorima je zabranjeno da se nalaze u zoni 'Operacije združenih snaga', ali mi smo više puta beležili njihovo prisustvo u zoni sukoba. Postoje pouzdane informacije o prisustvu plaćenika (američke privatne vojne kompanije) 'Akademi', ranije poznate kao 'Blek voter' u zoni 'Operacije združenih snaga'", rekao je načelnik uprave Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Leščenko.

Kako je dodao, još 2014. godine postalo je jasno da zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku.

"Treninzi se održavaju na poligonima u Lavovskoj oblasti, na Javorovskom poligonu, u 235. centru za obuku jedinica u Nikolajevskoj oblasti, na 241. poligonu u Hersonskoj oblasti i na aerodromima 'Školjni' u Odesi, 'Kuljbakino' u Nikolajevskoj i 'Ozerno' u Žitomirskoj oblasti", precizirao je Leščenko.

Takođe je istakao da iz nekoliko razloga, kao što su nemotivisanost ukrajinskih vojnika i kratko vreme obuke, zapadni instruktori imaju male mogućnosti da pripreme "koliko-toliko kvalifikovan kadar".

Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta "Jedinstvene Rusije" Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: