Šokantno otkriće: Ako je to stvarno ovako...VIDEO

Kao što je za B92.net potvrdila državljanka Srbije koja živi u Kijevu, stanovnici stalno preko aplikacija dobijaju obaveštenja o mogućoj eskalaciji sukoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

13:30

Šokantno otkriće: Ako je to stvarno ovako...VIDEO
EPA-EFE STANISLAV KOZLIUK

Budući da se s jedne strane Ukrajine nalaze ili će se naći ogromne količine NATO trupa, a da je s druge isto tako ogroman broj ruskih vojnika, i budući da je situacija u UKrajini svetska vest broj jedan – to i te kako ima smisla.

Kijevske vlasti pre nekoliko nedelja objavile su mapu sa svim skloništima u slučaju bombardovanja i na spisku je na hiljade takvih objekata, tačnije oko 5.000 raspoređenih po celom gradu.

I sve bi bilo u redu da reporteri BBC-ja nisu krenuli u potragu za tim skloništima, naravno prateći mape.

Kako se ispostavilo, uopšte nije bilo jednostavno naći skloništa, ako bi ih i našli na mapi, doživeli su neprijatno iznenađenje. Vrata jednog skloništa bila su zaključana, drugo je pretvoreno u prodavnicu, a ulaz u treće sklonište je zazidano. Čak su pozvali i direktora kijevskih skloništa koji im je potvrdio da je "zazidana lokacija" sklonište.

"Znači, ovde bi stanivnici Kijeva trebalo da dođu kada krenu da beže od bobmardovanja", zaključila je novinarka BBC-ja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: