Pozvao je Putina ali će mu "zabiti nož u leđa"

Ankara -- Turska se ponudila da bude posrednik u pregovorima Rusije i Ukrajine, a Redžep Tajip Erdogan je rekao da čeka na odgovor Moskve.

Izvor: RTS
Podeli
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN

Takođe je izjavio da je pozvao ruskog predsednika u posetu Ankari. Naveo je i da je potreban dijalog povodom ruske zabrinutosti za bezbednost, ali i da je potrebno objasniti Moksvi da neki od njenih zahteva nisu ostvarivi.

"Nadam se da Rusija neće izvesti oružani napad ili okupirati Ukrajinu. Takav korak ne bi bio mudar ni za Rusiju, ni za region. Postoji potreba za dijalogom u kom će se saslušati Rusija i ukloniti razlozi za njenu razumljivu zabrinutost", rekao je predsednik Erdogan dodajući da bi Turska morala da postupi kao članica NATO-a u slučaju napada.

Ankara ima dobre odnose kako sa Mokvom, tako i sa Kijevom, ali se protivi ruskoj politici u Siriji i Libiji, kao i aneksiji Krima. I dok tesno sarađuje s Rusijom na polju energetike, Ankara je Ukrajini prodala sofisticirane dronove, navodiu RTS.

Erdogan je najavio da će početkom februara posetiti Zelenskog u Ukrajini, kao i da će se uskoro videti ili čuti s Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu