Sve oči uprte u Crnu Goru; Dobili su informaciju o Vučiću kad i Srbija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore oglasilo se o navodima da je grupa, koju je formirao Radoje Zvicer pripremala atentat na predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.01.2022.

09:05

Sve oči uprte u Crnu Goru; Dobili su informaciju o Vučiću kad i Srbija
Mehaniq/Depositphotos

Iz tog tužilaštva navode da su preduzete "određene aktivnosti", potvrđeno je portalu RTCG iz crnogorske policije.

"Povodom informacije iz medija da 'crnogorski državljani planiraju likvidaciju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića' a na koje se pozivate, obaveštavamo vas da Uprava policije Crne Gore ostvaruje saradnju sa nadležnim međunarodnim partnerima u ovom slučaju, te da je o navedenom upoznato i Specijalno državno tužilaštvo preko Specijalnog policijskog odeljenja koji u okviru svojih nadležnosti preduzimaju odredjene aktivnosti", naveli su iz Uprave policije za portal RTCG.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal piše da je crnogorska policija dobila informacije od međunarodnih partnera o navodnom voži "kavačkog klana" Radoju Zviceru i planovima da se ubije Aleksandar Vučić u isto vreme kada je ta informacija dostavljena srpskoj policiji.

Za Zvicerom je Crna Gora 21. maja 2021. godine raspisala medjunarodnu poternicu zbog sumnje da je, sa još devet osoba, formirao kriminalnu organizaciju i izvršio teško ubistvo.

Zvicer se u medijima pominje kao jedan šefova “kavačkog klana”, jednog od dva kotorska klana iz Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: