Ružić nagovestio kakva će odluka biti? Oglasila se i Brnabić

Beograd -- Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da bi sutra trebalo da se donese odluka o daljem radu škola zbog epidemiološke situacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Sava Radovanović
Tanjug/Sava Radovanović

On je ujedno i nagovestio kakva će ta odluka da bude rekavši da "od toga ne očekuje ništa epohalno".

Govoreći za TV Pink on je rekao da obrazovni sistem nije mesto transmisije korone, te da postoji i opterećenje sezonskim virus gripa.

"U sadejstvu sa omikronom taj virus pravi probleme, pre svega kod nastavnika", rekao je on. Dodao je da je obrazovni sistem spreman za svaku odluku koja bude sutra doneta.

Podsetio je da je po preporukama Kriznog štaba već obezbeđeno "razređenje" učenika u školama.

Brnabić: Prelazak na onlajn nastavu loše rešenje

Mislim da je potpuni prelazak na onlajn nastavu loše rešenje, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić za RTS uoči sastanka Tima za škole, i rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.

Osvrćući se na rast broja zaraženih kovidom u Srbiji i svetu, Brnabić se složila da su "brojevi dramatični" i da su "eksplodirali".

"„Na nedeljnom nivou pratimo kako se ti brojevi kreću u celoj Evropi, i vidimo da Srbija nije ni u prvih 10 po broju zaraženih na 100.000 stavnovnika", ukazala je premijerka.

Ocenila je da je u našem slučaju dobro to što na raspolaganju imamo "apsulutno sve lekove, najnovije, najinovativnije i najskuplje", kao i da imamo fenomenalne lekare, kojima je zahvalila na svemu što čine.

"Danas će se sastati Tim za škole. Mislim da je prelazak na onlajn nastavu loše rešenje: mi smo prvi slučaj kovida u Srbiji zabeležili 6. marta 2020.godine – to je već treća godina kovida, kompromitovani su i znanje i radne navike dece", rekla je premijerka, koja veruje da oni iz sociološki, društvenih razloga treba da idu u školu.

"Mislim da moramo da damo sve od sebe da sprovodimo makar kombinovanu nastavu, a za mlađe osnovce je od ključnog značaja da idu u školu, da se druže. Prelazak na onlajn nastavu je krajnja mera i poslednje što treba uraditi", ocenila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu