Vlada Srbije donirala 60.000 transportnih medijuma za PCR testiranje Mostaru

Vlada Srbije uputila je gradu Mostaru donaciju univerzalnih transportnih medijuma sa dva brisa za PCR testiranje na koronavirus.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

15:48

Vlada Srbije donirala 60.000 transportnih medijuma za PCR testiranje Mostaru
Foto: depositphotos/Skomand89

Transportni medijumi koji su danas krenuli put Bosne i Hercegovine predstavljaju neophodnu komponentu u svim protokolima za testiranje na kovid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje.

Na ovaj način će usluge koje pruža zdravstveni centar u Mostaru biti unapređene, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na adresama onih koji su stariji i ugroženi, navodi se u saopštenju.

"Imajući u vidu da je potrošnja grada Mostara u proseku četiri i po hiljade transportnih medijuma mesečno, Vlada Srbije je ponosna što će ova količina biti dovoljna Mostarcima tokom narednih godinu dana. Vlada Srbije se nada da će ova donacija pomoći gradu da se što uspešnije izbori sa pandemijom u narednom periodu", napominju iz Vlade Srbije.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posete predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić ovom gradu 4. oktobra prošle godine. Brnabić je tada posetila srpsku zajednicu u Mostaru.

Tom prilikom predsednica Vlade Srbije sastala se sa potpredsednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, sa kojima je ova donacija dogovorena i na kraju realizovana.

Republika Srbija je od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regiona medicinskim materijalom, lekovima, zaštitnom opremom i vakcinama, koje su svakako bile najpotrebnije našim susedima u prethodnih godinu dana.

Takođe, Vlada Srbije se ponosi činjenicom što su građani regiona mogli da se vakcinišu u našoj zemlji u trenutku dok u njihovim zemljama vakcine nisu bile dostupne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: