Šapić za TV Prva: Ne znam za Vesića VIDEO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić gostovao na TV Prva, gde je govorio i o izborima.

Izvor: B92, Prva TV

Četvrtak, 27.01.2022.

09:50

Šapić za TV Prva: Ne znam za Vesića VIDEO
FOTO: Printscreen/ Prva TV

On je potvrdio je da se čeka potvrda da li će biti nosilac izborne liste SNS-a za Beograd, kao i da će takva odluka biti doneta na sednici Glavnog odbora stranke 11. februara.

Upitan koja će se imena naći na listi SNS, Šapić je rekao da u ovom trenutku to ne može da otkrije, kao i da svaki opštinski odbor daje svoje predloge.

"Bilo bi prepotentno da govorim o sebi kao da sigurno dobijamo, ali radovi u Beogradu nam daju za pravo da tako govorimo. Moramo da ostavimo građanima da oni odaberu i oduče ko će da ih predstavlja u naredne četir godine", rekao je Šapić u jutranjem programu TV Prva.

Na pitanje da li će aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić biti na listi SNS za beogradsku vlast, Šapić je rekao da to u ovom trenutku ne zna, ali da će se na listi naći dobar tim kvalitenih ljudi, kao i da ne mogu svi da pređu u izvršnu funkiciju, jer mora neko i da ostane u skupštini grada.

Predsednik Opštine Novi Beograd podsetio je i da se na tom mestu nalazi već 10 godina i da se prestonicom bavi 12 godina.
Dodao je i da se 2018. kandidovao za funkciju gradonačelnika, te da bi mu bila čast da se opet nađe u trci.

"To je čast, ali i obaveza. Ja sam u ovom poslu poprilično dugo. Ispred nas je važan period u kome treba Beograđanima predstaviti razvojne planove za glavni grad", rekao je Šapić gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva.

Istakao je da će se u narednom periodu potruditi kako bi zadobio poverenje građana.

"Svestan sam koliko je to teško, ali se nadam da ćemo uspeti u tome i nastaviti sve dobre poslove koji su započeti, loše da izbacimo, dobre da nastavimo. Plan nam je da sputimo gradsku upravi građanima. Prvo ćemo da napravimo jedinstven broj telefona za sve gradske službe, na koji će Beograđani zvati i izneti sve svoje probleme. Mi ćemo imati rok od 72 sata da nađemo rešenje za njihove probleme, da ih uputimo na tačnu adresu za njihov problem. Danas imamo brojeve gradskih službi na koje se niko ne javlja. Tako ću imati uvid u sve probleme na koj se građani žale", rekao je Šapić.

Govoreći o političkim koalicijama i izlasku na izbore zajedno sa SPS, Šapić je rekao da će se do kraja nedelje znati tačno, kao i da zavisi od istraživanja i političkih kalkulacija.

Govoreći o Aleksandru Vučiću, predsednik opštine Novi Beograd je rekao da trenutno nema boljeg kandidata i da veruje da će Vučić odlučiti da bude predsednički kandidat.

"On je tvorac jedne moderne Srbije, ja se nadam bar još jednom mandatu da pozicinira Srbiju i stratetški i geopolitički, da relaksira napetosti u regionu", zaključio je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: