Brnabić: Stav EU o Srbiji nikad pozitivniji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ispravan utisak da stav EU prema Srbiji nije nikada nije bio pozitivniji u smislu reformi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.01.2022.

08:35

Brnabić: Stav EU o Srbiji nikad pozitivniji
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Peða Vuèkoviæ

Premijerka je dodala da je Srbija stavila reforme u oblasti vladavine prava na prvo mesto i da je uradila mnogo.

Brnabić je, gostujući na RTS-u, rekla da je Vlada svakog meseca pravila mesečni izveštaj o svim reformmaa u oblasti vladavine prava i slala ga Briselu, Delegaciji EU u Srbiji i svim članicama EU, kao i da su održavani redovni sastanci sa ambasadorima članica EU.

Premijerka je istakla da Brisel nije mogao da kaže da nije urađeno dovoljno ili nije mogao da se poziva na izveštaje pojedinih medija u Srbiji, koji su, kako je navela, slali lažne informacije ili dezinfomarcije o reformama u Srbiji.

Ukazala je da su informacije o tome uvek dolazile iz Vlade i bile dobro potkrepljene dokazima i da je zato ižvešta o Srbiji bio izuzetno pozitivan.

Ona je istakla i da su evopske integracije Srbije vezane pre svega za reformu vladavine prava, ali i za uspeh dijaloga sa Prištinom.

Brnabić je rekla da Brisel treba da natera Prištinu da sedne za sto i da bude spremna za kompormise, ali da Srbiju to neće sprečavati da ide dalje i otvara klastere, mada će, kako je ocenila, Priština biti veliki problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: