"Stoltenberg je izgubio osećaj za realnost; Rusija će odgovoriti"

"Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izgubio je osećaj za stvarnost", rekoa je novinarima šef ruske diplomatije.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 26.01.2022.

13:40

EPA/EFE/ JEAN-CHRISTOPHE BOTT / POOL

"Znate, odavno ne analiziramo njegove izjave. Po meni, on je već izgubio vezu sa realnošću", prokomentarisao je ministar reči generalnog sekretara Alijanse da može biti povećano vojno prisustvo NATO-a na istočnom krilu.

Ministar, komentarišući potencijalno uvođenje novih sankcija Moskvi, izjavio je da se Zapad nalazi u ratnoj groznici. "Samo i govore: Kaznićemo, ako napadnete. Sami čitate sve te histerične formulacije u kojima Zapad formuliše svoj stav", rekao je Lavrov novinarima. On je istakao da je Rusija spremna da na pouzdan način zaštiti svoje interese i bezbednost. Šef ruske diplomatije je najavio dolazak u Moskvu u naredne dve nedelje britanske koleginice Liz Tras.

"Rusija će odgovoriti ako Zapad ne ponudi garancije"

Lavrov je takođe izjavio da će Rusija preduzeti neophodne mere ako Zapad ne pruži konstruktivni odgovor na predlog Moskve o bezbednosnim garancijama,

"Ako ne bude konstruktivnog odgovora, ako Zapad nastavi sa agresivnim kursom, onda će, kao što je predsednik Vladimir Putin više puta rekao, Moskva preduzeti neophodne mere", rekao je Lavrov u Državnoj dumi, prenosi TASS.

U svakom slučaju, kako je dodao, svako mora da zna da je bezbednost Rusije i njenih građana apsolutni prioritet i da će oni biti osigurani u svim okolnostima. Rusija je u decembru uputila predlog Sjedinjenim Državama i NATO tražeći bezbednosne garancije da se Alijansa neće širiti na Istok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: