Počelo je: "Suhoji" prebačeni u Belorusiju VIDEO

Rusija prebacuje savremene lovce Su-35S na aerodrome u Belorusiji, gde će učestvovati na vojnim vežbama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 26.01.2022.

10:03

Počelo je:
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV/Ilustracija

"Posade višenamenskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, nastavljaju sa prebacivanjem na aerodrome u Belorusiji. Tokom leta, posade vrše međusletanja na aerodrome Centralnog i Zapadnog vojnog okruga kako bi se pripremili za sledeći let i odmorila posada", saopštili su u resoru.

Nakon dolaska u republiku lovci će stupiti na borbeno dežurstvo u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države. Rute letova Su-35S su sastavljene sa minimumom međusletanja i uz uzimanje u obzir vremenske uslove duž cele rute.

Podsetimo, provera snaga reagovanja odvijaće se u dve faze.

Prva faza trajaće do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije.

Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije. Tokom druge faze od 10. do 20. februara biće održava zajednička vežba "Saveznička odlučnost 2022".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: