Koliko dronova SAD šalju na tzv Kosovo?

Priština -- Načelnik za strateške komunikacije u kosovskom Ministarstvu odbrane Sefer Isufi negirao navode medija o kupovini 40 bespilotnih letelica od SAD.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: depositphotos/boscorelli
Foto: depositphotos/boscorelli

On je naveo da je reč o nabavci četiri drona čiju je nabavku odobrila kosovska Vlada pre sedam meseci, prenosi Kosovo online pisanje portala Kljan Kosova.

"Iznenađeni smo informacijama u pojedinim našim medijima. Netačno je da će biti nabavljeno 40 dronova, radi se o projektu nabavke četiri drona koji je predložio ministar odbrane Armed Mehaj, a odobrila vlada pre sedam meseci", rekao je Isufi.

Bespilotni sistem "Puma" je sistem dronova za nadzor koji je funkcionalan i u dnevnim i noćnim uslovima, a Isufi je naglasio je da je to samo jedan od mnogih projekata koji su ugovoreni sa SAD.

"Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje smo ugovorili sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru državnog programa inostrane vojne prodaje, a to je program američkog Ministarstva odbrane, koji omogućava prodaju naoružanja i opreme za odbranu. Vlada Kosova je partnerski kupac proizvoda američke odbrambene industrije", dodao je Isufi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu