Krivokapić naložio: Prekid posete i povratak u zemlju

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović, po nalogu premijera Zdravka Krivokapića, morao je da prekine službenu posetu Severnoj Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.01.2022.

17:34

Krivokapić naložio: Prekid posete i povratak u zemlju
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pozivajući se na saznanja u Vladi Crne Gore, portal piše da je formalno obrazloženje za otkazivanje bilo da premijer nije prethodno obavešten o ovoj poseti i da je zbog toga neophodno da se Radulović vrati u zemlju.

Radulović je u makedonskoj prestonici, neposredno pred početak sastanka koji je bio planiran po agendi, dobio nalog iz Vlade Crne Gore da prekine posetu Severnoj Makedoniji i vrati se u Podgoricu.

Radulović je u toj zemlji trebalo da se sretne da predsednikom Sobranja, šefom države, potpredsednikom Vlade Severne Makedonije, te sa šefom diplomatije te zemlje.

On je tom prilikom uputio izvinjenje domaćinima zbog otkazivanja posete.

Krivokapić je juče optužio ministra Radulovića da je od septembra prošle godine intenzivno radio na formiranju manjinske vlade.

"Tome svedoče brojni kontakti, brojna putovanja. Ja sam čovek koga hoće informacije. Ne postoji informacija o bilo kojem susretu, bilo kojeg člana vlade, a da je nisam dobio na ovaj ili onaj način", rekao je Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: