Kako je Milanović navukao na sebe bes Srba

Hrvatski predsednik Zoran Milanović svojim izjavom da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", izazvao oštre reakcije u BiH.

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

09:58

Kako je Milanović navukao na sebe bes Srba
EPA-EFE Antonio Bat

"Proslava dana RS je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini, i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve", rekao je još u utorak Milanović.

Ova njegova poruka naišla je na žestoke osude u RS. Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Radomir Lukić i najmlađi član srpske delegacije u Dejtonu kaže, za "Novosti", da su to poruke mržnje.

"Milanovićeve izjave su logične ako se zna da su poruke Franje Tuđmana i njegove kamarile bile da je Hrvatska prodisala punim plućima kada su proterali Srbe iz Hrvatske", ocenjuje on.

Lukić ističe i da je RS nastala kao čin zaštite i samooslobođenja srpskog naroda. "Nastala je da se zaštite od hrvatske agresije na srpske krajeve u BiH", dodao je on.

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Parlamentu BiH, i predsednik Ujedinjene Srpske, kaže, za "Novosti", da se Milanović bavi koketiranjem sa vlastitim političkim imidžom i u strahu je da ga ne optuže kako je previše liberalan prema Srbima, pa ima potrebu da popravlja ratnohuškački svoje neodređene izjave prema našem narodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: