Dekan Medicinskog fakulteta na informativnim razgovorima

Beograd -- Dekan Medicinskog fakulteta izjavio je danas da je bio na informativnim razgovorima povodom rigoroznih mera koje su se odnosile na studente ovog fakulteta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ AP Photo/Vitaliy Timkiv
Tanjug/ AP Photo/Vitaliy Timkiv

Fakultet je doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovati samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović je na današnjoj sednici Senata rekao da su stigle tužbe od pojedinih organizacija i da je bio na informativnim razgovorima u svojstvu građanina, zbog, kako je naveo, narušavanja ljudskih prava i Zakona o ravnopravnosti.

"Bili smo komentarisani na različite načine kada smo krajem septembra doneli odluku pod kojim uslovima se može odvijati praktična nastava na Medicinskom fakultetu, a za koju su studenti bili uskraćeni čitavih 18 meseci", rekao je Davidović na sednici Senata.

On je rekao da se radi o izvođenju nastave u bolničkim ustanovama, pored bolesnika, trudnica i dece.

"Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike", istakao je dekan Medicinskog fakulteta.

Na pitanje Tanjuga na čiju inicijativu i pritužbu je pozvan na informative razgovore i gde, Davidović je odgovorio da ne bi da iznosi te informacije, jer, dodao je, na neke informativne razgovore tek treba da ide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu