Potvrđeno: Evo kada "pada" nova odluka o školama

Tim za škole razmatraće na sutrašnjoj sednici odluku o radu škola za narednu nedelju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.01.2022.

10:46

Potvrđeno: Evo kada
Foto: Profimedia

Konačna odluka biće saopštena u petak pre podne, potvrdjeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

Ove nedelje stariji osnovci i srednjoškolci imaju kombinovanu nastavu, dok učenici od 1. do 4. razreda prisustvuju nastavi u školi.

Sindikat prosvetnih radnika Niša zatražio je juče od Unije SPRS da se obrati Ministarstvu prosvete sa zahtevom da se odmah predje na onlajn nastavu.

Predsednik sindikata Vladan Ćirić rekao je za Tanjug da je u niškim školama zaraženo više od 1.200 učenika i da raste broj obolelog nastavnog kadra.

On kaže da na osnovu podataka dobijenih od predsednika školskih sindikata, broj kovid pozitivnih u školama u Nišu stalno raste. "Već juče ta brojka je bila uvećana, sada je još veća. Mnogi roditelji nisu prijavili svoju decu koja su pozitivna na kovid", rekao je Ćirić.

Naveo je da su zahtev za onlajn nastavu uputili Ministarstvu prosvete. "Nadamo se da će to uroditi plodom, nemoguće je nastaviti nastavu ako se ovako bude odvijala. Plašim se da stvarno ne budemo mogli da organizujemo nastavu kako treba", naglasio je Ćirić i dodao da je najbolje rešenje bilo produžetak raspusta, koji je završen 21. januara.

U Srbiji je juče potvrđen 19.901 novi slučaj kovida-19, najviše od početka epidemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: