Srbin se utopio u Australiji pokušavajuću da spase šestogodišnju ćerku VIDEO

Branko Radulović (49) utopio se na plaži u Adelejdu u Australiji, pokušavajući da spasi svoju šestogodišnju ćerku, koju su talasi odneli daleko od obale.

Izvor: Blic
Podeli
EPA/EFE/  AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
EPA/EFE/ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Očevici kažu da se devojičica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odneli od obale, a da je Branko obučen uleteo u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je video čoveka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju ćerku.

"Potrčao sam da ga stignem. Pre nego što sam uspeo da dođem do njega, devojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi", rekao je i dodao da je jak vetar potom oduvao gumeni čamac, a da je on uspeo da devojčicu stavi na dasku za plivanje.

Ipak, do Branka nije uspeo da stigne na vreme.

"Kada sam uspeo da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo telo isplivalo i to je bio momenak kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode", dodao je.

Branko je bio bez svesti kada su ćerka i on, uz pomoć posetilaca na plaži izvučeni iz vode.

"Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam", rekao je Majkl. Lara je princeza, a tata je heroj

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od posveženog oca koji je svoj život dao za život svoje ćerke. Branko je ćerku opisivao kao svoju princezu.

"Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora", "Šokirani smo, ali znamo koliko je voleo svoju omiljenu devojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju", "Dao si život za nju i time pokazao za šta si živeo", samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

"Boreći se za život njemu najvažnije osobe na celom svetu, pokazao je da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti. Svi smo ga znali kao čoveka posvećenog porodici i crvi. Uvek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je pomoć potrebna, u bilo koje vreme", rekao je za 9 News sveštenik crkve Sveti Sava Strahinja Janjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu