Zašto Srbi sa severa imaju struju? "Kfor 2009. zabranio"

Imer Fejzulahu izjavio je danas da je 2009. godine Kfor zabranio da Srbi sa severa Kosova budi usključeni sa električne mreže.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ IGOR KOVALENKO
EPA-EFE/ IGOR KOVALENKO

Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku rekao je to na sastanku Odbora za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu, prenosi Reporteri.

Upitan zašto severni deo Kosova nije uključen u izveštaj Kancelarije za energetiku u kojem je predloženo uvećanje cena struje, Fejzulahu je rekao da je to politički problem. Naveo je da je komandant Kfora 2009. godine u pisanoj formi zatražio da se severne opštine ne isključuju sa električne mreže.

"Zarad informisanja javnosti moram da kažem da smo 2009. godine zvanično dobili pismo komandanta Kfora, koji je tražio da se ove četiri opštine ne isključuju sa električne mreže, o čemu su obavešteni svi, pa i tadašnji premijer, predsednik, načelnik policije i sve institucije. Navedeno je da je to prostor na kome žive različite zajednice i da bi se tako nesigurnost povećala",izjavio je Fejzulahu.

On nije naveo ime komandanta Kfora koji je izneo ovaj zahtev, ali u septembru 2009. godine nemački general Markus Bentler preuzeo je dužnost komandanta Kfora od Italijana Đuzepea Emilija Gaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu