Hrvatski vojnici se već vratili kući FOTO

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će u slučaju sukoba u Ukrajini povući hrvatske vojnike iz NATO misije, ali oni su se već vratili kući.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

14:17

Hrvatski vojnici se već vratili kući FOTO
EPA-EFE/TOMASZ WASZCZUK

To tvrde hrvatski mediji.

Milanović je govorio o mogućnosti povlačenja 80 hrvatskih vojnika iz NATO misije ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

Ali tih 80 vojnika još se u ponedeljak, dakle dan pre nego je Milanović najavio mogućnost njihovog povlačenja, vratilo u Hrvatsku.

U Poljskoj su ostala tek četiri hrvatska oficira.

Na stranicama Ministarstva odbrane objavljena je informacija o njihovom povratku, kao i fotografije njihovog postrojavanja u kasarni Bilogora u Bjelovaru.

Prema neslužbenim informacijama, plan je da novi hrvatski kontingent u Poljsku ode tek sledeće godine, a hoće li, to će se tek videti.

Ove godine Hrvatska na istoku Evrope neće imati svojih vojnika pa tako nije jasno koga bi predsednik Hrvatske mogao povući u Hrvatsku u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini.

Naime, iako se najavljivalo, Hrvatska ove godine neće slati 100 vojnika u NATO misiju ojačane prednje prisutnosti u Litvaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: