Abazović: "Zvaću Andriju Mandića"

Potpredsednik Vlade CG Dritan Abazović o potezima Krivokapića kaže da "ide iz greške u grešku", a kad neprijatelj pravi greške, nemojte da mu smetate.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

12:29

Abazović:
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

On je citiranjem Napoleona komentarisao nove odluke Krivokapića da smeni ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića.

"Potpuno je nebitno da li će neko biti smenjen do 4. februara", rekao je novinarima Abazović govoreći da smatra da premijera Krivokapića pogrešno savetuju.

"Ako nekome pre tri dana nije bilo jasno zašto vlada treba da padne, sad mu je jasno", poručio je on.

Dodaje da neće dozvoliti da oni koji žele da prave nemire u Crnoj Gori, da izazivaju nacionalnu i političku netrpeljivost, jer to neće moći.

Na pitanje novinara o angažovanju Predraga Lečića, osnivača pokreta "Otpor" Abazović je poručio da mu nije jasno zašto je došao.

"Video sam gospodina Lečića, ne znam zašto je došao. Ako je došao u funkciji da raspameti narod i izaziva nerede, raspiruje versku i nacionalnu mržnju mora dobiti adekvatan odgovor. Ako je došao da im pomogne sa PR-om gradjani će prosuditi", kazao je Abazović.

Poručio je da nema problem s tim da se ide na nove izbore ako opozicija to podrži.

Ističe da mu je važno što je Pokret URA jednoglasno podržao ideju manjinske vlade.

"Izborna volja ne može da bude šta misli demokrata, Spajić ili Milačić", napominje.

Na razgovor sa Andrijom Mandićem

"Imali smo kontakte sa ljudima koji predstavljaju parlamentarnu većinu, ali večeras očekujem da počnemo razgovore sa DF-om", rekao je Abazović.

Najavio je da će tokom dana stupiti u kontakt s jednim od lidera DF-a Andrijom Mandićem: "Da sednemo za sto, nezavisno od toga hoćemo li naći rešenja".

"Isto nameravam da uradim i sa gospodinom Lekićem i drugima", kazao je Abazović i dodao da Crna Gora ne može da bude bez vlade do maja, kao i da je razgovarao sa manjinskim partijama potpisnicama Memoranduma.

Na pitanje misli li da se SNP koleba, odgovorio je da ne bi prejudicirao odluku te partije, te dodao da o njegovoj smeni treba da odluče poslanici.

Abazović kaže i da bi, kad je reč o optužbama na njegov račun, da "nikad veće gluposti nije čuo" i da bi one koji ga optužuju i sam tužio da to nisu njegove kolege, te dodao da je ponosan na rezultate sektora bezbednosti.

Svi se, kaže, ponašaju korektno, osim demokrata i grupe oko premijera Zdravka Krivokapića.

Manjinsku vladu su izneli kao ideju URE za izlazak iz krize: "Ako poslanici to neće, ne vidim nikakav problem. Naše je pravo da nešto predložimo, a njihovo da odbiju".

Abazović je rekao da nema ništa ni protiv toga da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: