Krivokapić "smešta" Abazoviću?

Podgorica -- Danas zaseda Veće za nacionalnu bezbednost, a sednicu je sazvao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Boris Pejovic
EPA-EFE Boris Pejovic

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević međutim tvrdi da Krivokapić želi da na toj sednici izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

"Svaka odluka Veća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog predloga ministra unutrašnjih poslova", napisao je Konjević na Tviteru.

Predsjednik SDP tvrdi i da premijer pokušava da, kako je naveo, "policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje".

"Pošto mu to neće uspeti ne bi me začudilo da se u “znak protesta” zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživeo vrhunac" napisao je Konjević.

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić. Prema saznanjima portala RTCG, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija.

Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

RTCG navodi da treba očekivati da se se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Vijesti su sinoć prenele da se očekuje da Veće, pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima na Cetinju, otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu