Eksplozija u Šimanovcima kao opomena; kako sprečiti nesreće u fabrikama? VIDEO

Prema navodima medija, pre nesreće u Šimanovcima, došlo je do kvara u proizvodnji, a na teren su izašli radnici kako bi kvar otklonili.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

14:12

Eksplozija u Šimanovcima kao opomena; kako sprečiti nesreće u fabrikama? VIDEO
FOTO:Printscreen/Prva

Tom prilikom, eksplodirao je sud pod pritiskom vodene pare i dva radnika su poginula dok se jedan radnik oporavlja od lakših povreda.

Niko iz kompanije se još ne oglašava, zna se samo da je do ekspolzije došlo u novom pogonu za proizvodnju hrane za pse i mačke.

Šta je moglo krenuti po zlu?

Koje sve mere zaštite moraju biti preduzete u fabrikama za proizvodnju pesticida i industrijske hrane za životinje?

Agronom Marija Kolundžija je gostujući u emisiji "150 minuta" pokušala da odgovori na ova pitanja.

Ona je rekla da je najverovatnije reč o nesrećnom slučaju, ali da je tragično što su poginula dva radnika. Ipak ona navodi da se kompanija o kojoj je reč već dugo godina bavi tim poslom.

"Ova kompanija se bavi ovim poslom već trideset godina, i poštuje sve standarde vezane za prevenciju i za zaštitu i procesa proizvodnje i zaštite ljudi."

Na pitanje šta bi se desilo da se ova eksplozija desila u pogonu za pesticide a ne hrane za pse i mačke, Kolundžija odgovara da bi posledice bile daleko teže.

"Desilo bi se svašta. I što se tiče neposrednih posledica i što se tiče poremećaju na tržištu", dodaje.

Više o ovoj temi saznajte u VIDEU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: