Saša Janković: "Planovi za atentat na Vučića su stvarni"

Nekadašnji ombudsman i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković reagovao je povodom informacija MUP-a da je planiran atentat na Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

17:05

Saša Janković:
EPA/SRDJAN SUKI

Janković je na Tviteru napisao da ima potvrdu da su planovi za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića stvarni, a da detalji zabrinjavaju.

"Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Vučića su, po prvi put – stvarni. Sve informacije su stigle iz inostranstva, domaće službe su potpuno zatečene. Kako i ne bi bile? A detalji zabrinjavaju", napisao je Janković. Podsetimo, ministar Aleksandar Vulin rekao je da su službe dobile operativne informacije o postojanju organizovane kriminalne grupe koja sprema atentat na Vučića.

"Posredstvom Evropola dobili smo info 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavešteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsednika Republike Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija dobila informaciju da se planira ubistvo predsednika Vučića u prvoj polovini februara ove godine.

Ona je gostujući na TV Prva kazala da je informaciju o planiranom atentatu dobila u petak 14. januara pod oznakom hitno.

"Sasvim jasno i nedvosmisleno da se planira atentat na Vučića, čak i sa vremenom kada je planirano ubistvo – u februaru ove godine", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: