"Ne želimo opet Hladni rat"

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto upozorio na opasnost od novog hladnog rata, reagujući povodom tenzija između zapadnih zemalja i Rusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

12:20

Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

"Ne želimo novi hladni rat. Period hladnog rata je imao tragične posledice u centralno-istočnoj Evropi, izgubili smo nekoliko decenija", rekao je ministar Sijarto i dodao da Madjarska podržava sve diplomatske napore i razgovore za rešavanje sukoba, prenosi agencija Rojters.

Zapad zahteva da Rusija povuče svoje trupe i oružje sa granice sa Ukrajinom, dok Moskva traži da NATO smanji svoje operacije u istočnoj i centralnoj Evropi i insistira da zapadna vojna alijansa odbije kandidaturu Ukrajine za članstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: