Izvođenje dokaza protiv Mustafe 4. februara

Specijalizovana veća Kosova u Hagu donela su odluku da se izvođenje dokaza Specijalizovanog tužilaštva na suđenju Saljihu Mustafi završi do 4. februara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

19:07

Izvođenje dokaza protiv Mustafe 4. februara
EPA/EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN / POOL

Izvođenje dokaza će uslediti nakon svedočenja poslednjeg svedoka.

Kako je navedeno u današnjem saopštenju ovog suda u Hagu, odbrani je naloženo da (ukoliko bude izvodila dokaze), do 11. februara dostavi spisak svedoka i dokaza, a zastupniku žrtava da, u okviru istog roka, dostavi spisak predloženih svedoka (veštaka) koje bi sudski panel pozvao.

“U odluci se navodi da će se pripremna konferencija odbrane, zajedno sa statusnom konferencijom u vezi sa učešćem žrtava, održati 17. februara i potencijalno 18. februara, kao rezervni dan”, saopšteno je iz Specijalizovanih veća Kosova.

Podsetimo, nekadašnji komandant gerilske jedinice BIA, jedinice unutar operativne zone Lab Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), optužen je da snosi pojedinačnu krivičnu odgovornost i krivičnu odgovornost kao pretpostavljeni starešina za zločine počinjene od određenih pripadnika OVK protiv lica (kosovskih Albanaca) zatočenih na imanju u Zlašu koje je služilo kao zatvor.

Optužbe protiv njega su proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo.

Suđenje Mustafi se nastavlja sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: